sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Tuparit, sotku ja aurinkoinen sunnuntai

Lauantaina päätettiin järjestää tuparit kaikille meidän neljän kämppiksen kavereille. Lopputuloksena oli hirveä määrä ihmisiä, sangriaa, viiniä ja sotkua! Ei kai muuta voi olettaa kun 40 erasmus-ihmistä laitetaan samaan asuntoon alkoholin kanssa. Tänään tiedossa siis siivousta, jonka suoritin omalta osaltani lähes kokonaan jo eilen yöllä muiden lähdettyä baariin! Mitään muita vahinkoja ei tullut, kuin punaviinit eteisen seinällä. Täytyy mennä ensi viikolla maalikauppaan...




Tänään sunnuntaina siivouksen jälkeen menimme tyttöjen kanssa kahville ja tekemään kevään kurssivalintoja. Kursseille ilmoittautuminen alkaa maanantaina 26.1. eli huomenna ja päättyy 6.2. Meillä on siis kaksi viikkoa aikaa kierrellä kursseja ja päättää mille haluamme ilmoittautua. Totuus on kuitenkin se, että suurin osa suosituista kursseista täyttyy jo heti maanantaina, joten taidamme vain ilmoittautua lähes kaikkeen mikä kuulostaa hyvältä ja jättäytyä vain pois sitten ylimääräisistä kursseista ennen tuota 6.2. Outo systeemi verrattuna oman yliopiston järjestelmään, mutta kaipa tuo toimii. Minun täytyy suorittaa vaihdossa 20 opintopistettä, jotta saa kelan vaatimat pisteet kasaan tältä lukuvuodelta ja kansainvälisyys merkinnän tutkintotodistukseeni sitten joskus. Käytännössä se tarkoittaa espanjan intensiivikurssia, jonka jo kävin (4op) ja kolmea muuta kurssia nyt keväällä (6op/kurssi). Helppo homma, sillä Suomessa suorittaisin keväällä yhteensä n. 6 kurssia! Täällä semester kestää tammikuusta toukokuuhun, mutta Suomessa on 2 semesteriä keväällä, eli kurssit hoidetaan puolta nopeammin!

Espanjan kurssi meni loistavasti, vaikka en ajallisesti siihen panostanutkaan. Arvosteluun kuului tuntiaktiivisuus, kaksi 300 sanan esseetä ja kaksi koetta. Loppuarvosanaksi tuli 9, johon olen ihan äärimmäisen tyytyväinen, sillä kurssi tuntui ensimmäisenä päivänä liian vaikealta ja mietin pitäisikö vaihtaa helpompaan ryhmään. Onneksi en vaihtanut. Jos joku miettii intensiivikurssia joskus täällä Sevillassa, kannattaa miettiä kuinka paljon tarvitsee kertausta tai haluaa oppia uutta. Kurssin toteutus oli mielestäni vähän heikko verrattuna 265€ hintaan. Opettajissa ei mitään vikaa, omani oli ainakin ihan huippuhyvä, mutta kurssilla oppimani sanasto sisälsi lähinnä sanastoa elokuvista, ympäristöstä ja kierrätyksestä, mediasta, uutisista sekä ruuasta. Ruokaosio on tietysti hyvä osata, mutta mielestäni olisi ollut järkevämpää täällä pärjäämisen kannalta opetella fraaseja ja erilaisia tilanteita, joihin voi joutua. Kurssilta sain kuitenkin paljon kavereita ja kurssin puolesta järjestetyt aktiviteetit (padel ja flamencomuseo) olivat kivoja!

Vietin tänään myös aurinkoisia hetkiä joen rannalla ja söin jätskiä. Kävimme ihailemassa auringonlaskua sienellä, jonne pääsy maksaa 3€ ja sillä saa myös oluen tai limun alakerran kahviloista. Aivan mahtavat maisemat koko kaupunkiin!!! Auringon laskettua menimme vielä pizzalle ja pastalle entuudestaan hyväksi koettuun italialaiseen. Täydellinen sunnuntai!


 








 
Katedraali



 
Rakastan tätä paikkaa!!
Linda

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti