tiistai 13. tammikuuta 2015

Ensimmäisiä koulupäiviä ja uuden oppimista

Maanantaina alkoi meidän intensiivi kielikurssi, jonka järjestää yliopiston kansainvälinen osasto. Lähdimme aamulla metrolla kampukselle, joka on toisella puolella kaupunkia kuin kotini. Ostimme koululta metrokortit, joihin voi ladata arvoa ja kortilla yksi matka maksaa 80 senttiä ja muuten lähemmäs kaksi euroa. Metrolla matka kestää reilut 10 minuuttia ja siihen päälle kävelymatkat n. 20 minuuttia. Täällä kävelyvauhti on kummasti hidastunut, kun koittaa kävellä samaan tahtiin paikallisten kanssa eikä touhota eteenpäin suomalaiseen tapaan! :D

Aluksi meillä oli kampuskierros, jossa kierrettiin rakennuksia, joita on ainakin 25!! Suurin osa paikoista jäi epäselviksi ja mieleen taisi jäädä suurimmalla osalla vain rakennus, jossa espanjan kurssimme on. Kurssin aluksi opettajat esittäytyivät ja sitten meidät jaettiin taitotason mukaan neljään ryhmään. Itse päädyin intermedio II ryhmään, joka on toisiksi paras. Ensimmäinen tunti meni keskittyessä opettajan puheeseen, mutta onneksi mieleen palautui kaikki nopeasti ja tiistaina asiat tuntuivat jo paljon helpommalta. Mietin aluksi jopa ryhmän vaihtamista, mutta onneksi päätin jäädä, sillä pitäähän itseään välillä haastaa! Kurssia on kahden viikon ajan 9:30-12:45 ja kurssin aikana kirjoitamme kaksi esseetä (n.300 sanaa) ja kaksi koetta. Kurssi on onneksi neljän opintopisteen arvoinen, joten vaiva palkitaan sitten Suomessa.

Maanantai iltapäivä kului keskustaa kierrelleen, kun kävimme ostamassa kirjat kurssille, lounaalla ja Roommate Sevilla nimisessä asuntojen välitysfirmassa, josta Noora, Veera ja Vaasasta tuleva Juho etsivät asuntoa. Lisäksi hankin näköjään aliarvioimallani espanjan taidolla muille kännykkäliittymät ja netin niihin!! Jippii, osaan jotakin sittenkin! Pääsin kotiin vasta kahdeksan aikaan illalla ja ilta kuluikin ruokaa ja läksyjä tehdessä.

Tänään tiistaina oli toinen päivä kurssia ja kurssin jälkeen menimme katsomaan vapaana olevia huoneita Roommate Sevillan työntekijän kanssa. Noora ja Juho saivat huoneet tiukan arvonnan jälkeen ja Veera jäi vielä metsästämään omaansa. Eiköhän asiat järjesty pian ja hänkin saa paikan, jossa asua :)

Saamme toivottavasti tällä viikolla netin kotiin, jotta ei tarvitse aina tulla tänne Starbucksiin kirjoittamaan. Ei tästä paikasta voi kyllä valittaa, kun on palmujen alla kirjoittamassa ulkona tammikuussa.

Löysin huoneeseeni tänään peilin kiinalaisten sekatavarakaupasta!
 
Tänään aiomme vielä mennä juhlimaan kielikurssilaisten kanssa yhden jenkkitytön synttäreitä, täytyy vain varoa ettei ilta venähdä liian pitkäksi, sillä huomenna on taas koulua aamulla!
 
Linda


2 kommenttia:

  1. Noniin tää kommentti on tullu varmaan miljoonaan kertaan ku oon säätäny. Mut siis: näitä on ihana lukea :):) Ihan mahtavaa et oot päässy käyttää espanjaa ja pärjänny hyvin!! Tsemppii sikana kielikurssille ja ota kaiiiiikesta ilo irti! Mä niin tiesin että pärjäät siellä upeesti <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha tuli vaan kerran! Kiva kun on iloa, varmasti myös mulle kun joskus haluun muistella tätä kokemusta :) Täällä kyllä oppii nopeesti kielen, tai ainakin niin että pärjää arjessa!

      Poista