maanantai 9. helmikuuta 2015

Cordoba

Perjantaina lähdimme päiväksi pienellä porukalla Cordobaan, joka sijaitsee n. 140km päässä Sevillasta. Espanjassa pääsee kulkemaan kätevästi junilla, sillä paikallinen junaliikenne tuntuu toimivan paremmin kuin VR. Liput juniin saa ostettua kätevästi netistä täältä, ja kielen saa myös englanniksi. Lähdimme matkaan aamulla 7.45 junalla, joten herätyskello soitti jo 5.50. Kotoa Santa Justan juna-asemalle vie pyörällä n. 20 min, mutta halusimme olla paikalla hyvissä ajoin.

Cordobassa haahuilimme keskustassa, kävimme katsastamassa pari nähtävyyttä (Mezquita ja Alcazar de los Reyes Cristianos), söimme paljon ja nautimme auringosta. Illalla ennen kotiinlähtöä olisimme halunneet käydä vielä tapaksilla, mutta jokaisen ravintolan keittiö oli suljettu klo 21 asti, joten jouduimme tyytymään nälkäisinä mäkkärin hampurilaisiin :D Oli pitkä, mutta onnistunut päivä!

Calleja de las Flores, joka ei nyt ollut aivan parhaimmillaan.

Ilmakuvaa moskeijasta By Google
Mezquita de Cordoba ja sen torni. Tämä Moskeija on valmistunut vuonna 987 ja on ollut sekä moskeijana, että nykypäivänäkin katolisena kirkkona (1236-nykypäivä)!

Moskeija oli sisältä huiman iso ja vaikuttava teos!


Lisää kuvateksti


Moskeijan sisäpihaa

Häikäsee

Valtava portti joen varrella, nimi jäi epäselväksi




Jacqueline, Morgan, Sarah, Lisa, Veera, Linda, Isabel, Noora ja minä

Kuivahtaneen joen varrella oli hylätty vesimylly


Sisäpihaa, Alcazar de los Reyes Cristianos


Palatsin tornin huipulta oli hienot näkymät puutarhaan

 


Kaupungin kadut olivat yhtä söpöjä kuin Sevillassakin

Yksin päivän ruoka-annoksista: suklaa crepes kermavaahdolla ja lasi Tinto de Veranoa


Andalucian alueen kaupungit on melkeinpä kaikki päivässä nähty, joten yöpymisistä on turha maksaa, ellei sitten halua jatkaa matkaa seuraavana päivänä jonnekin muualle. Seuraavana on vuorossa ensi lauantaina Cadiz ja karnevaalit, niitä odotellessa! Asut jo hankittu ;)

Linda

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti